
Zoet zure groente recept
Zoet zure groente recept
1/2 liter water
1/2 liter natuurazijn
375 gr rietsuiker
Schil van halve sinaasappel (zonder wit)
Schil van halve citroen (zonder wit)
5 cm aan gemberplakjes
Groenten zoals 1 bloemkool, zak wortels, komkommers, rode kool, rode uien, paar bossen radijsjes, paprika, bleekselderij
Voeg, behalve de groente, alles bij elkaar en breng aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 15 minuten zachtjes koken. Was en snijd ondertussen de groente in stukjes (een mandoline is erg handig daarbij) en vul de 2 schone weckpotten ieder met 1 soort groente. Laat de zoet zure mix afkoelen en schenk de potten tot de rand toe vol. Plaats een kwartiertje om zijn kop om alle lucht te laten ontsnappen. Laat de potten 14 dagen staan voor je ze kunt gebruiken. Na opening zijn ze en maand goed in de koelkast.
Lekker bij je salade, bbq, nasi, curry of als “kers” op je beleg.
Met dank aan #Kaatjekookt
Wist je dat…
Gefermenteerde producten een feestje voor je buik is, je darmbacteriën zijn er dol op. Denk ook eens aan kombucha, kefir, zuurkool, augurken.