Zanola of Granola

Zanola of Granola

  • 3 eetl. Pompoenpitten

  • 3 eetl. Zonnebloempitten

  • 3 eetl. Lijnzaad

  • 3 eetl. Sesamzaad

  • 1 eetl. Cashewnoten

  • 1 eetl. Paranoten

  • 1 eetl. Walnoten

  • 15 eetl. Gepofte quinoa (of havermout)

  • 2 eetl. vloeibare kokosolie

  • 1 eetl. Honing of ahornsiroop

  • 1 eetl. Kaneelpoeder en/of kruidnagelpoeder en/of koekspecerijen en/of cacao

  • een snufje Keltisch zeezout

Hak de cashewnoten, paranoten en walnoten iets kleiner zodat t ongeveer even groot is als de pompoenpitten en doe in een schaal. Voeg de andere pitten, zaden en quinoa toe. Schenk de kokosolie en honing erover samen met de specerijen en meng goed door elkaar. Spreid alles uit op een grote ovenplaat en rooster het 20 minuten in een oven van 175 graden (Na 10 minuten even doorroeren). Af laten koelen en bewaar in een weckpot. Heerlijk over je plantaardige yoghurt, Morning bowl of zelfs over een salade.

Uiteraard kun je je fantasie hierop loslaten en erdoor doen wat jij wilt. Na het afkoelen kun je naar wens nog kokossnippers toevoegen, wat fijngesneden gedroogd fruit als dadels, abrikozen, pruimen etc. Waar jij blij van wordt!

Heb je liever Granola, vervang de quinoa dan door (glutenvrije) havermout.

Wist je dat….

Noten, pitten en zaden kleine gezondheidsbommetjes zijn, vol met mineralen als magnesium en ijzer, rijk aan eiwitten en fijne gezonde vetten.

Een klein handje ongebrande noten, pitten en zaden per dag past dan ook prima in een orthomoleculair voedingsplan. Uiteraard niet voor diegene die allergisch / intolerant daarvoor zijn.