
Wannabee tabouleh
Wannabee tabouleh
3 tomaten
1 komkommer
Plakje feta
3 stengels bosui
Bosje koriander of peterselie
Bosje munt
Klein handje pecannoten
2 limoenen
150 gram quinoa
1 blokje groentebouillon
Granaatappeltjes
Olijfolie
Peper en zeezout
Was de quinoa eerst in een fijnmazig vergiet. Kook de quinoa volgens de verpakking met een blokje groentebouillon en laat afkoelen. Snijd ondertussen de tomaten, komkommer, bosui, koriander, munt, feta en pecannoten in kleine stukjes. Maak een dressing van de olijfolie 1 uitgeperste limoen, peper en zout naar smaak. Meng alles door elkaar en garneer met wat extra koriander, munt, stukje limoen en de granaatappeltjes.
Officieel is het gerecht met bulgur, dit is echter een glutenvrije variant.
Heerlijk als lunch, of als salade bijgerecht.
Wist je dat …
Quinoa alle essentiële aminozuren bevat, waardoor het een volwaardige eiwitbron is. Dit is van belang voor de vorming van ons spier- en botweefsel. Daarnaast zijn aminozuren de grondstoffen voor heel veel hormonen in ons lichaam. Ons slaaphormoon, gelukshormoon, stress en ontstress hormoon, de aanmaak daarvan begint allemaal met aminozuren.
Tevens bevat het veel vezels en verschillende vitaminen (vitamine B2 en E) en mineralen en spoorelementen (magnesium, ijzer, zink en koper).