Verwarmende zoete aardappel curry soep

Verwarmende zoete aardappel curry soep

  • 500 gram zoete aardappels

  • 2 pastinaken en/of 1 flespompoen en/of winterwortel

  • 2 rode uien

  • 3 tenen knoflook

  • 1 cm gemberwortel

  • 1 eetl. kokosolie

  • 1 pakje kokosmelk

  • 1 limoen

  • 1 eet. rode curry pasta

  • 1,5 liter bouillon

  • Peper en zout naar wens

  • Enkele limoenblaadjes (toko)

Snijd de uien en knoflook fijn en fruit in de gesmolten kokosolie. Voeg de currypasta toe en bak even mee. Schil en snijd ondertussen de zoete aardappel en pastinaak in stukken en voeg toe aan de knoflook en ui. Voeg bouillon en limoenblad en stukjes gember toe totdat alles onder water staat en kook voor zo’n 20 minuutjes. Verwijder limoenblad en pureer met de staafmixer tot een romige soep. Voeg kokosmelk, peper, zout en limoensap toe naar smaak.

Wist je dat….

Oranje groenten en fruit hun kleur krijgen van de stof bètacaroteen. In ons lichaam kan bètacaroteen omgezet worden in vitamine A, retinol. Deze vitamine is belangrijk voor de normale groei, gezonde slijmvliezen, botten, tanden en goede kwaliteit van huid, haar en nagels, maar ook voor ons gezichtsvermogen. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C, kalium en flavonoïden, hetgeen van belang is voor de werking van ons immuunsysteem. Flavonoïden zijn antioxidanten én het zijn de stofjes die de kleur geven aan onze groenten en fruit. Deze voedingsstoffen kunnen een positief effect hebben op de bloeddruk en het cholesterol.