Salade wrap met roerbak

Salade wrap met roerbak

Glutenvrij | Zuivelvrij

  • Voor 4 personen:

  • Krop ijsbergsla

  • Takjes munt

  • Takjes koriander

  • Handje ongebrande cashewnoten

  • 2 Rode uien

  • 1 bosui

  • Rode paprika

  • Gele paprika

  • 3 Tenen knoflook

  • 3 Repen bleekselderij

  • 1 pakje gefermenteerde tofu of 2 stukjes kipfilet

  • 1 Venkel

  • Olijfolie

  • Peper, zeezout, paprikapoeder en coconut aminos (sojavrije sojasaus) naar smaak

Voor het sausje:

  • ½ bakje plantaardige yoghurt

  • 2-3 eetl. tomatenpuree

  • 1 eetl. Sriracha

  • Beetje paprikapoeder

Snijd de onderkant van de krop ijsbergsla en probeer de bladen in zijn geheel er één voor één los te halen. Dit vormt je wraps die je gaat vullen. Haal de blaadjes munt van de takjes en de grove steeltjes van de koriander. Snijd alle groenten in kleine reepjes en de tofu (of kipfilets) in kleine blokjes.

Rooster de cashewnoten in een droge pan. Bak de tofu (of kipfilet) in wat olie en zet apart. Roerbak de groenten en breng op smaak met de kruiden. Voeg de tofu en cashewnoten erbij en mix.

Meng voor ’t sausje alle ingrediënten bij elkaar.

Vul een wrap met de roerbak, wat blaadjes munt en koriander erop en een klein beetje saus. Eet smakelijk.

Wist je dat tofu een gezonde versie is van soja, net als tempé. In tegenstelling tot gewone soja is dit namelijk gefermenteerd waardoor het beter verteerbaar is voor ’t lichaam. Tofu is caloriearm met een volledig eiwitprofiel (een kleine 9 gr eiwit per 75 gram tofu), waardoor je lang verzadigd blijft.