Regenboog salade to go
Regenboog salade to go
Heerlijk om mee te nemen naar school, je werk, op reis…
Handje spinazie
Zoet zure rode ui
Tomaat
Geraspte wortel
Gele paprika
10 olijven
Feta kaas
1 eetl. Pompoenpitten
Olijfolie en balsamico azijn
Peper en zeezout
1 theel. Mosterd
Begin met de dressing te maken onder in de pot (op deze manier blijft de rest lekker knapperig), vul daarna de pot met wat jij lekker vindt, maar zorg dat het een mix is van veel groenten, genoeg eiwitten (bijv. bonen, kip, garnaaltjes, stukjes tempeh, kaas) en beetje gezonde vetten (bijv. avocado, olijfolie, noten, pitten, zaden).
Wanneer je een bordje voorhanden hebt, kun je de salade op zijn kop op het bord zetten en loopt de dressing mooi door de salade.
Wist je dat…
Door het eten van alle kleuren van de regenboog je heel veel verschillende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Juist in de felle kleurtjes zitten de goede stofjes, zoals rood is goed voor hart en bloedvaten. Oranje en geel is goed voor ogen, huid en immuunsysteem. Wit en lichtgroen is een natuurlijk antibioticum. Groen bevat veel vitamine C en vezels. Paars is goed voor het geheugen.