Pitten en zaden crackers

Pitten en zaden crackers

(glutenvrij)

  • 3 eetl. Pompoenpitten

  • 3 eetl. Zonnebloempitten

  • 3 eetl. Lijnzaad

  • 3 eetl. Sesamzaad

  • 3 eet. Gepofte quinoa

  • 3 eet. Glutenvrije Havermout

  • 6 volle eetl. boekweitmeel

  • 1 theel. Keltisch zout

  • 1 theel. Wijnsteenpoeder

  • 2 eetl. Kokosolie

  • 125 ml warm water

Verwarm de oven op 170 graden. Doe alle ingrediënten in een kom of mix ze eerst even in een blender dan zijn de pitten, zaden en havermout iets fijner. Laat het kokosvet smelten in het warme water en giet dit over de mix. Kneed tot een deeg. Voeg eventueel meer water of meel toe indien het deeg te droog of te nat is. Leg het deeg op een vel bakpapier en leg er een ander vel bakpapier over. Rol het met een deegroller plat. Verwijder het bovenste bakpapier. Je kunt het nu zo laten of snij het in met een mes in rechthoekjes (dat breekt makkelijker eenmaal uit de oven) of steek uit met een ronde vorm, maar net wat je leuk vindt. Zet de bakplaat in de over en bak de crackers in ongeveer 45 min knapperig. Check even na 30 min. of de pitjes niet te hard gaan.

Heerlijk met zelfgemaakte quacamole, hummus, of notenpasta.

Wist je dat….

Pitten en zaden zijn rijk aan eiwitten, gezonde vetten, vezels, antioxidanten, mineralen (o.a. magnesium, ijzer, zink, calcium, fosfor ), vitaminen B-complex en vitamine E.