Mango chiazaad kokospudding 

Mango chiazaad kokospudding

Glutenvrij I Zuivelvrij

Voor 2 personen:

  • Mangostukjes

  • Wilde zwarte bessen uit de vriezer

  • 1 eetl. Chiazaad

  • 1 eetl. Lijnzaad

  • Klein pakje kokosmelk

  • Klein handje pistache nootjes

  • 2 eetl. Hennepzaad

  • Muntblaadjes

De avond van tevoren:
Mix de chiazaadjes, de lijnzaadjes met de kokosmelk en zet het weg (eventueel in de koelkast). Meng de mangostukjes met wat water in een blender en laat de zwarte bessen in een apart bakje ontdooien.

De volgende ochtend verdeel je de pudding over 2 bakjes (of bewaar deel 2 voor een andere dag). Plaats een schep van de mango”smoothie” ernaast en versier met de zwarte bessen, pistache noten, hennepzaadjes en wat munt.

Vind jij net als ik ijskoude ontbijtjes niet zo fijn, haal de pudding en ’t fruit dan al iets eerder uit de koelkast.

Wist je dat dit hapje een mooie bron van omega 3 vetzuren is met haar chia-, lijn- en hennepzaadjes. Hartstikke goed voor onze hersenen, neurotransmitters en hormoonbalans. Daarnaast is het een mooie bron van eiwitten, zink, calcium en vezels.

Let op voor mensen met bloedverdunners, anticoagulentie en / of bloedplaatjesaggregatieremmers dat dit niet je dagelijkse ontbijtje wordt, maar een keertje kan geen kwaad. De chiazaden kunnen een bloedverdunnend effect hebben en daarmee de kans op een bloeding vergroten.