Homemade healthy cupnoodles

Homemade healthy cupnoodles

Heerlijk voor tussendoor thuis, om mee te nemen naar je werk als lunch, als kleine hap voor het sporten van de kinderen. In nog geen 10 minuutjes maak je een aantal potten klaar voor in de koeling

  • Per pot cup noodles

  • 1 tl Herbamare bouillonpasta per pot

  • ½-1 blok zilvervlies rijstnoedels met 2 minuten kooktijd (4 in een pak)

  • Handje fijngesneden paksoi

  • 1 eetl. bosui

  • Klein handje doperwten

  • Naar wens wat extra eiwitten als gerookte kipfilet, garnaaltjes of een gekookt eitje

  • Lepeltje gebakken uitjes

  • Kokend water

Doe een lepeltje bouillonpasta onder in de pot, daarover heen de noedels een beetje fijn geknepen, de fijn gesneden groenten en erwten erover en aftoppen met wat kip, garnaaltjes en/of eitje en wat gebakken uitjes.

Tot slot kokend water erover en 2 minuutjes laten staan. Even goed schudden zodat de bouillonpasta goed oplost. Eet smakelijk!

Pas op! Een glazen pot kan breken wanneer er kokend water in een ijskoude pot wordt gegoten. Laat deze op kamertemperatuur komen of verwarm even onder warm water.

Wist je dat …..

Voorverpakte cupnoodles vol met smaak-, geurstoffen o.a. mononatriumglutamaat (MSG) en zout zitten, stofjes die zeker niet bijdragen aan een betere gezondheid.

Ga liever voor deze verse cup vol met vezels, eiwitten en vitaminen.