Groenten tray bake

Groenten tray bake

  • 2 rode uien

  • 5 tenen knoflook

  • 3 kleuren paprika’s

  • 1 courgette

  • 1 aubergine

  • kleine tomaatjes

  • 1 venkel

  • Bosje asperges

  • olijfolie om te besprenkelen

  • peper en zeezout

  • verschillende verse kruiden zoals takjes rozemarijn, tijm, salie, basilicum etc.

  • 1 eetl. ras el hanout of 1 eetl. harissa

Snijd alle groente in ongeveer even grote stukken. Besprenkel met olijfolie en alle kruiden en leg op een met bakpapier bedekte ovenschaal. Rooster voor 45 min in een oven op ongeveer 175 graden. Regelmatig husselen. Let op dat de verse kruiden niet verbranden, anders deze wat later in het proces op de groenten leggen. Laten afkoelen.

Heerlijk op wat verse salade, gecombineerd met een stukje gerookte makreel, gegrilde kipfilet, flinke lepel zelfgemaakte hummus of feta met wat extra olijfolie en balsamico azijn.