Eiermuffins met groenten

Eiermuffins met groenten

Glutenvrij

Voor 12-16 stuks:

  • Rode paprika

  • Rode ui of bosui

  • Fetakaas of reepjes gesneden van kipfilet plakjes

  • Champignons

  • Halve courgette

  • 6 eieren

  • Peper, zout, paprika poeder

  • Kruiden als bieslook, basilicum, rozemarijn, oregano of wat je in huis of je tuin hebt

  • Klein bakje hüttenkäse

  • Klein beetje kokosolie of olijfolie voor t invetten van de vormpjes

Snijd alle groenten klein en verdeel over een ingevette muffinvorm. Stuk of 12-16. Verdeel er wat fetakaas of reepjes kipfilet over. Mix de eieren met de hüttenkäse, voeg peper, zout en paprika poeder en kruiden naar wens toe. Vul de muffinvormpjes met het eimengsel en bak 15-25 min op 180 graden in de oven.

Wist je dat door de toevoeging van wat hüttenkäse aan de eieren, dit een klein eiwitbommetje wordt. Wel goed kauwen om je maag een beetje extra te helpen met t opknippen van alle eiwitten