
Chocolade taart met fruit
Chocolade taart met fruit
Glutenvrij en zuivelvrij
Voor 6-8 personen:
6 grote medjoul dadels
75 gr ongezouten pecannoten
50 gr notenpasta naar keuze bijv. amandelpasta
1 tl zeezout
200 ml kokosmelk uit blik
125 gr pure chocolade
Klein rood fruit als aalbessen, bramen, zwarte bessen en kaki fruit
Verwijder de pitten uit de dadels en mix de dadels met de pecannoten, notenpasta en zeezout. Bekleed de onderkant van een kleine springvorm met bakpapier. Voeg ’t dadelmengsel toe aan de springvorm en druk ’t goed aan met een lepel.
Smelt de chocolade en kokosmelk in een steelpannetje en blijf roeren tot ’t een mooi glad mengsel is. Giet ’t chocolademengsel in de springvorm en voeg eventueel nog wat notenpasta toe en gebruik een prikker om een mooie vorm te creëren.
Laat dit alles minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Versier tenslotte met het fruit en een klein beetje poedersuiker.