Bottenbouillon

Bottenbouillon

  • Mergpijp en kniestuk van een biologische slager

  • Eetlepel Keltisch zeezout

  • Scheut appelazijn

  • Laurierblad stuk of 5

  • Eventueel andere tuinkruiden

  • 2 uien geschild in grove stukken

  • 2 liter gefilterd water

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een pan en laat 8 uur zachtjes pruttelen. Laat afkoelen en haal door een zeef zodat alleen de bouillon overblijft. Verdeel het over verschillende potten voor in de vriezer, op die manier heb je een voorraadje voor bij een zelfgemaakt soepje, stoofpotje, curry etc.

Wist je dat:

Bottenbouillon goed is voor gezonde darmen door de gelatine die erin zit. Hierdoor helpt het de darmwand herstellen en zorgt ’t voor een goede spijsvertering.
Bottenbouillon bevat veel collageen, dit zorgt voor stevige botten, en ideaal voor je huid, haar en nagels. De glucosamine en chondroïtine zorgen voor gezonde soepele gewrichten. De aminozuren in bottenbouillon m.n. glycine, cysteïne en glutamine werken ontstekingsremmend en helpen bij ‘t darmherstel.