
Bloemkool / broccoli met aïoli
Bloemkool / broccoli met aïoli
Glutenvrij en zuivelvrij
Kleine Broccoli en bloemkool
3 eetl. Avocado olie
1 tl. Paprikapoeder
1 tl knoflook poeder
1 tl. Oregano
Peper en zeezout naar smaak
Geraspte Parmazaanse kaas
Voor de aioli:
1 blik cannelloni bonen
Sap van een citroen
1 teen knoflook
1 tl. Mosterd
1 eetl. Avocado olie
Peper en zeezout naar smaak
Kook de roosjes broccoli en bloemkool ongeveer 7 minuten in gezout water. Giet het water af en laat wat afkoelen. Plaats de roosjes los van elkaar op een grote bakplaat en plet deze een beetje plat met de onderkant van een groot glas.
Meng de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en peper en zeezout door elkaar en besmeer alle geplette roosjes met wat van het kruidenmengsel. Tot slot was geraspte kaas erover en laat 20 minuutjes in de oven op 180 graden roosteren.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de aioli in een blender.
Serveer de roosjes met de aioli als snackje tussendoor, borrelhap of als bijgerecht bij een stukje vis.