Bloemkool / broccoli met aïoli

Bloemkool / broccoli met aïoli

Glutenvrij en zuivelvrij

  • Kleine Broccoli en bloemkool

  • 3 eetl. Avocado olie

  • 1 tl. Paprikapoeder

  • 1 tl knoflook poeder

  • 1 tl. Oregano

  • Peper en zeezout naar smaak

  • Geraspte Parmazaanse kaas

  • Voor de aioli:

  • 1 blik cannelloni bonen

  • Sap van een citroen

  • 1 teen knoflook

  • 1 tl. Mosterd

  • 1 eetl. Avocado olie

  • Peper en zeezout naar smaak

Kook de roosjes broccoli en bloemkool ongeveer 7 minuten in gezout water. Giet het water af en laat wat afkoelen. Plaats de roosjes los van elkaar op een grote bakplaat en plet deze een beetje plat met de onderkant van een groot glas.

Meng de olie, paprikapoeder, knoflookpoeder, oregano en peper en zeezout door elkaar en besmeer alle geplette roosjes met wat van het kruidenmengsel. Tot slot was geraspte kaas erover en laat 20 minuutjes in de oven op 180 graden roosteren.

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de aioli in een blender.

Serveer de roosjes met de aioli als snackje tussendoor, borrelhap of als bijgerecht bij een stukje vis.