Bieten carpaccio 

Bieten carpaccio 

  • voorgekookte bietjes

  • 2 handjes rucola sla

  • 10 walnoten of pecannoten

  • 2 theelepels hennepzaad

  • buffelmozzarella

  • peper en zeezout

  • olijfolie en balsamico azijn

Snijd de bietjes in dunne plakjes met een mandoline. Drapeer hierover de rucola sla met in het middel de buffelmozzarella. Beetje peper, zout, olijfolie en balsamico azijn. Versier tot slot met hennepzaad en walnoten.

Mocht je van iets ziltiger houden, is ook feta een optie in plaats van mozzarella.

Heerlijk en gezond!

Wist je dat …

bietjes echte powerfood is. Het bevat bijna alle vitamine en mineralen die je nodig hebt, vooral foliumzuur (vitamine B11) is rijk vertegenwoordigd. Dit draagt bij aan een goede weerstand, een goed geheugen en is van belang voor de groei van het ongeboren kind.