Bananenbrood

Bananenbrood

  • 3 (over)rijpe bananen

  • 100 gram havermeel (havermout fijn malen)

  • 80 gram speltmeel of amandelmeel

  • 2 eieren

  • 3 eetl. Kokosvet

  • Klein scheutje haver-, amandel-, cashew- of koemelk

  • 2 theel. Bakpoeder of wijnsteenpoeder

  • 2 eetl. Ahorn-, agavesiroop of honing

  • ½ theel. Keltisch zeezout

  • handvol walnoten

  • 1 eetl. kaneelpoeder, kruidnagelpoeder en/of pumpkin spice

Extra toe te voegen naar wens: pompoenpitten, zonnebloempitten, sesamzaad, pecannoten, gedroogd fruit zoals abrikozen, vijgen, pruimen. Het is maar net wat ik in huis heb en zin in heb.

Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen tot een prutje en voeg honing, kokosvet, melk en eieren toe. Doe in een andere kom de droge ingrediënten als het meel, bakpoeder, zout bij elkaar. Voeg deze 2 mengsels samen en voeg naar wens de noten, pitten zaden en/ of het gedroogd fruit toe. Giet over in een cakeblik en versier naar wens met nog wat pitjes en gedroogd fruit. Plaats het voor 40-50 minuten in de over. Check even met een prikker of het bananenbrood voldoende gaar is.

Wist je dat…

Bananen, noten, pitten en zaden vol zitten met tryptofaan. Dit is een aminozuur dat een voorloper is van ons blijdschapshormoon serotonine en ons slaaphormoon melatonine. Een echte quilty pleasure waar je blij van wordt en lekker op slaapt.

Wat wil een mens nog meer…;)