Baba ganoush met burrata

Baba ganoush met burrata

(2 pers)

  • 2 aubergines

  • 1 teen knoflook

  • Bosje koriander of peterselie

  • Peper en zeezout

  • Olijfolie en balsamico azijn

  • 2 burrata’s

  • Granaatappeltjes

  • Citroensap en citroenzest

Rooster de, met een vork ingeprikte, aubergine in de oven op 180 graden in 45 minuten tot deze zacht en zwart geworden is. Wanneer deze afgekoeld is, haal je de zachte binnenkant eruit en doe dit in de blender. Mix dit grof met de knoflook, koriander of peterselie, citroensap, scheut olijfolie, peper en zeezout zodat er nog een beetje bite aan zit. Serveer in een schaal met de burrata en wat citroenzest, olijfolie, balsamico en de granaatappeltjes. Genietse….

Heerlijk met een NPZ cracker (zie ander recept) erbij.

Wist je dat…

100 Gram aubergine 3 gram aan vezels bevat. Daarnaast heeft t aardig wat vitamine, C, K, B6 en folaat (natuurlijke vorm van foliumzuur), mangaan en kalium. Tevens beschermen de stoffen die de dieppaarse kleur aan de aubergine (flavonoïden) geven onze cellen tegen schadelijke vrije radicalen.