Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

Glutenvrij

Voor 1 persoon:

  • 1 Aubergine

  • Handje rucola

  • 2 eetl. Wortelrasp

  • 1/3 blok feta

  • 1 eetl. Hennepzaad

  • Beetje bieslook

  • Paar mini tomaatjes

  • Peper en zeezout naar smaak

  • 1 theel. Paprikapoeder

  • Snuf cayennepoeder

  • Olijfolie

Was de aubergine en snijd deze door midden. Maak met een scherp mes een wiebertjes patroon in de binnenkant van de aubergine en plaats deze met wat olijfolie, paprika- en cayenne poeder erover in een ovenschaal. Plaats de schaal op 180 graden ongeveer 30 minuten in de oven. Check of de binnenkant mooi zacht is geworden.

Leg op een bord een handje rucola sla met de wortelrasp. Plaats de aubergine er bovenop en versier deze met de feta, tomaatjes en bieslook. Tot slot wat peper en zeezout en hennepzaadjes en olijfolie. 


Wist je dat aubergines wel 3 gram vezels per 100 gram aubergine bevatten. Daarnaast zitten ze vol met vitamine B6, C, K en de mineralen kalium, mangaan, folaat (= natuurlijke vorm van foliumzuur)

Let op: De aubergine behoort tot de nachtschadefamilie (net als peper, paprika, tomaat en witte aardappelen). Sommige mensen kunnen hier niet zo goed tegen. Bij hen kan dit klachten geven als een opgeblazen gevoel, gasvorming, brandend maagzuur, misselijkheid en/of diarree.